Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Інформаційно-ресурсний центр Конкурс-2011 "Книга, яка сформувала моє кредо" Козерівський Віктор. Книга, яка сформувала моє життєве Кредо

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Інформаційно-ресурсний центр - Конкурс-2011 "Книга, яка сформувала моє кредо"

Козерівський Віктор. Книга, яка сформувала моє життєве Кредо: за збіркою оповідань “Вірне серце друга” / Обласний молодіжний конкурс “Книга, яка сформувала моє життєве Кредо”. — С. Костувате Братського району Миколаївської області, 2011.


Козерівський Віктор Вікторович
1996 р. народження
учень Костуватської ЗОШ



Книга, яка сформувала моє життєве Кредо

Я живу в селі, мене оточують дуже багато тварин, можна сказати, я зустрічаю їх на кожному кроці. Але я ніколи не думав, що тварини можуть любити і розуміти усі речі. Не знав, що коти або собаки можуть посміхатися чи те, що їм може бути боляче і коли вони гавкають, м'явкають або цвірінькають, то вони хочуть про щось нам розповісти. Я цього зовсім не розумів.

Одного разу я прочитав книгу «Вірне серце друга», в яку увійшло багато оповідань зарубіжних авторів: це Чарльз Роберт, Джеймс Кевруд, Джек Лондон, Д. Даррелс. Коли я читав цю книгу, то крім неї для мене усе інше переставало існувати. Таке враження, ніби з кожним словом книга усе більше захоплювала мене у свій чарівний світ. Після того, як прочитав, я багато зрозумів, наприклад: я дізнався, що коти розумніші і розважливіші за собак, але собаки вірніші.

В мене теж вдома є тварини, які трохи схожі на героїв цієї книги. Карат — це мій пес. Він нагадує мені головного чотириногого героя твору Джека Лондона «Рудий вовк» своєю вірністю.

Мені на день народження батьки подарували папуг — самку звати Коко, на честь знаменитої співачки і модельєра Коко Шанель, а самця відомим усім ім'ям — Кеша. Хоча це хвилясті папуги і вони не вміють розмовляти, та все одно перейняли деякі звички. А схожі вони на героїв з твору «Цикламенові гаї» Джеральда Даррелла, бо коли їх закривали у клітці, то вони спричиняли такий галас, що було чутно на іншому кінці села. Хоча я знаю, як хочеться волі, але у дикій природі їм не вижити і дня.

У мене є ще одна криклива подруга — це морська свинка Фрося. Ви будете здивовані моїм порівнянням, але розумієте, коли вона спить — просто ангел, а якщо їі ненароком розбудити, то цей ангел перетворюється на гризлі з однойменного твору Джеймса Кевруда. Напевно, ми мало часу приділяли її вихованню.

А якщо чесно, то мені дуже сподобалась ця книга. Тепер у мене нові принципи: вірність, дружба, щирість. Мені вже 15 років, і я скоро піду навчатись далі на лікаря, але ця книга і її герої залишаться зі мною назавжди. І як вчить книга, я буду доброю людиною, творитиму добро не тільки для рідних і близьких, а й для оточуючих, захищатиму природу. Вам пропоную прочитати цю цікаву та повчальну книгу, адже вона також може змінити ваші деякі погляди на життя.

 

Козерівський Віктор. Книга, яка сформувала моє життєве Кредо.pdf

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.