Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Презентуємо збірку «Легенди рідного краю»

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

Нещодавно у видавництві Ірини Гудим вийшла з друку нова книга — “Легенди рідного краю”. Це видання — кінцевий результат обласного молодіжного конкурсу “Легенди рідного краю”, який проводила Миколаївська обласна бібліотека для юнацтва спільно з Центральними районними бібліотеками у 2006, 2008 і 2009 роках. Збірку видано при підтримці Управління культури і Управління в справах сім'ї та молоді Миколаївської облдержадміністрації, Миколаївського обласного благодійного фонду “Індиго”.

До збірки етнографічних матеріалів ввійшли кращі конкурсні роботи молоді Миколаївщини, в яких — досліджені юними краєзнавцями (школярами, студентами, членами шкільних гуртків і краєзнавчих клубів при бібліотеках) народні легенди і перекази про нашу історію і долю народу, красу нашої маленької батьківщини та історичні таємниці. Матеріал сформовано по районах: Арбузинський, Баштанський, Братський, Веселинівський, Вознесенський, Доманівський, Кривоозерський, Миколаївський, Новоодеський, Новобузький, Первомайський, Снігурівський.

Заходи з популяризації краєзнавчих знань займають вагоме місце в діяльності Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва і допомагають юнакам і дівчатам відчути своє коріння та відповідальність як перед минулим, так і перед майбутнім. І один із пріоритетних напрямів — краєзнавчі конкурси, які бібліотека проводить у партнерстві з Миколаївським обласним відділенням Всеукраїнської молодіжної організації “Союз молоді регіонів України”.

Більшу частину накладу збірки “Легенди рідного краю” буде спрямовано в центральні районні і сільські бібліотеки Миколаївської області. Це вже друга така акція Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва, спрямована на поповнення фондів сільських бібліотек Миколаївщини новими виданнями. Першою ластівкою стало теж краєзнавче видання «Степная Троя Николаевщины».

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.