Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Афіша Підведені підсумки обласного молодіжного конкурсу “Поетичні лаври”

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Афіша

Підведені підсумки обласного молодіжного конкурсу авторської поезії “Поетичні лаври”, який проводився Миколаївською обласною бібліотекою для юнацтва за тематикою “Духовність — книга — фізичне здоров'я” з 15 лютого по 1 травня 2012 року. Метою конкурсу було виявлення, підтримка і просування талановитої молоді Миколаївської області, яка реалізує себе в літературній творчості, спрямування юнацтва на розвиток читання і творчих здібностей.


До Оргкомітету надійшло 132 вірша від 44 учасників конкурсу з Миколаєва (2 учасника) і 10 районів області: Арбузинського (5), Баштанського (4), Березанського (11), Братського (5), Вознесенського (3), Єланецького (3), Миколаївського (4), Новобузького (4), Новоодеського (1), Первомайського (2). Переважна більшість конкурсантів віком 15-16 років. Оргкомітет відзначає, що на конкурс надійшло декілька робіт від осіб, які не відповідали прописаним у Положенні вимогам, і тому до участі у конкурсі не були допущені: 2 особи, які не є жителями Миколаївської області; 3 особи, яким більше 21 року. Ознайомившись з конкурсними роботами, Журі зауважило, що частина віршів не відповідала зазначеній у Положенні тематиці.


Враховуючи загальну кількість набраних балів (максимальна — 36), прописані у Положенні критерії оцінювання — емоційність твору, стилістичну грамотність, метафоричність, єдність образної системи, використання класичних поетичних прийомів, оригінальність думки автора, повноту розкриття теми, художність та грамотність, індивідуальність стилю — Журі у складі його голови Качуріна В.Т., миколааївського письменника, голови Миколаївського відділення Національної спілки письменників Росії, членів Ткаченко Н. В., директора Миколаївської ОБЮ, Петрової М. В., завідуючої відділом інформації, маркетингу і менеджменту МОБЮ визначило переможців:

I місцеСемченко Катерина Василівна, с. Кімівка Березанського району, студентка Миколаївського національного університету ім. В. Сухомлинського, за вірші “Промінь надії”, “Книга книг”, “Де є здоров'я — значить там життя” (34 бали),

ІІ місцеБроніцька Таїсія Олегівна, с. Христофорівка Баштанського району, учениця 9 класу Христофорівської ЗОШ, за вірші “Хто в цим світі ти?”, “Ангели” (32 бали),

ІІІ місцеЗапорожець Олена Володимирівна, с. Крива Балка Миколаївського району, студентка Чорноморського державного університету ім. Петра Могили, за вірші “Хто я?”, “Журавлі”, “Краса людська”, “Основа” (30 балів).

Від імені Оркомітету конкурсу вирішено нагородити Почесною грамотою Альберта Іваненка, 1997 р.н., учня Христофорівської зош Баштанського району, за позитивне світосприйняття і оригінальність у поетичній творчості. Пропонуємо вашій увазі його вірш.

Коза і книжка

Пішла коза на базар
І купила книжку.
Там, як і всім тваринам,
Їй зробили знижку.
Але кози, як відомо, читати не вміють,
Книжку ту вона крутила,
То лизнула, то вкусила...
Зрештою, коза — здуріла
І ту книжку бідну — з'їла.

Отже, щоб купляти книжки
Не потрібні знижки.
Просто маємо ми знати —
Треба вчитися читати.


Оргкомітет вітає переможців, дякує всім конкурсантам за участь і щиро вдячний В'ячеславу Тимофійовичу Качуріну за головування. Про дату і час урочистого нагородження переможці будуть повідомлені Оргкомітетом особисто за наданими контактними телефонами.

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.