Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Краєзнавчий калейдоскоп Карта творчості Оксана Лисянська

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Краєзнавчий калейдоскоп - Карта творчості

Лисянська З початку часів, з тієї миті, коли перша зірка засяяла на небосхилі, – кожна людина прагне знайти своє призначення. А коли знайде, енергія натхнення та таланту перетворюється у співзвучну гармонію, і вже ніщо не порушить цієї єдності. Мистецтво – це особливий вид мислення. Живопис – це мислення фарбами, за допомогою яких художник в змозі передати весь світ життєвих миттєвостей.
Любов, мрії та сподівання – все це випромінюють роботи Оксани Лисянської.

Художниця народилася у 1975 році, в с. Лепетиха Березнегуватського району Миколаївської області. У 2001 році закінчила Косівський інститут декоративно-прикладного мистецтва ім. В. Касіяна. Саме з цього періоду Оксана розпочинає свою творчу діяльність. З 2006 року вона стає членом Миколаївського обласного творчого об'єднання художників – аматорів та народних майстрів ДПМ «Прибужжя» при ОЦНТ та КОР.

Художниця приймає активну участь у Всеукраїнських, обласних та міських фестивалях, виставках, конкурсах. У 2007 році отримує диплом за 1 місце у міському конкурсі «Народне мистецтво очима молоді» за декоративне розписне панно «Казка розправляє крила». Нагороджена дипломом учасника загальнодержавної виставкової акції “Барвиста Україна” (20-23 серпня 2008 року, м. Київ), грамотами за вагомий особистий внесок в розвиток української культури, високий професіоналізм, багаторічну плідну працю. Має сертифікат учасника Всеукраїнського Великоднього ярмарку 2009 року (роботи Оксани були представлені на стенді образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Миколаївської області у Києві).

Її роботи привертають увагу фахівців, художницю запрошують на творчі зустрічі. З’являються перші публікації в газетах.

Кожен з творів Оксани Лисянської немов окреме оповідання, де панують натхнення та дивовижний світ. Саме в цьому вимірі відкриваються найпотаємніші куточки душі художниці. У чарівних пейзажах, у неповторному поєднанні колориту оживають рідні кожному серцю краєвиди Очакова, Миколаєва та Рибаківки.

У безмежному просторі степу, який омивають морські хвилі та овівають вітри, спалахують кольорами веселки, маки, ромашки, волошки, соняшники...

Це буяння рослинного світу відчувається навіть у живописних натюрмортах. Художниці подобається зображати квіти соняшника – символ сонця та добробуту.

«Соняшникове поле», «Букет соняшників» – саме в цих важких золотавих квітах блукають промені осіннього сонця. А на картинах поруч розляглися червневі троянди та тендітні весняні квіти.

Особливе місце у творчості Оксани Лисянської займає декоративний розпис. «Теплий етюд», «Танок дощу та сонця», «Зоряне мереживо» – роботи вражають красою композиції та елементами дивовижного декору.

На паперовому полі квітково-рослинного узору виблискують горделиві птахи та скіфські грифони у розписних панно з чарівними назвами: «Подих степу», «Криниці Переплута» та «Світанкова казка».

Філософський зміст втілено в графічних роботах художниці. Стилізовані образи, відтворені за допомогою декоративних прийомів та кольорового рішення, допомагають донести до глядачів мінливу течію життя.

«Вічне колесо», «Біля джерела натхнення», «В променях натхнення» – саме в цих творах художниці вдалось виразити свої думки, відчути себе «всередині» декоративного виміру та зрозуміти його пластику. Витонченість композиції та ліризм кольорового рішення надають творам Оксани Лисянської особливої виразності. Талановита художниця прагне створити чарівний світ, в якому кожна людина має бути щасливою.

На творчому рахунку Оксани 7 персональних виставок.

2000 рік – “Запрошення до казки”. Музей декоративно-прикладного мистецтва, м. Косів Івано-Франківської області.
2006 рік – «Вересневі візерунки». Миколаївська обласна бібліотека для юнацтва. П'ять робіт художниці знаходяться у фондах ОБЮ
2006 – «Поезія рідного краю». Інститут післядипломної освіти вчителів, м. Миколаїв.
2007 рік – “Краса світу в лініях та кольорах”. Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека ім. О. Гмирьова.
2007 рік – “Казка розправляє крила”. Школа-інтернат № 4, м. Миколаїв.
2007 рік – “Стежками творчості”. Українська гімназія № 1, м. Миколаїв.
2008 рік – “Чарівний світ”. Центр соціальних програм компанії РУСАЛ, м. Миколаїв.

Лисянська Лисянська Лисянська Лисянська Лисянська Лисянська Лисянська Лисянська Лисянська Лисянська Лисянська Лисянська Лисянська Лисянська Лисянська Лисянська Лисянська Лисянська Лисянська Лисянська Лисянська Лисянська Лисянська

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.