Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Друзь А. І. Тиждень пам’яті «Не забути нам цю дату, що покінчила з війною» (Доманівська ЦБС): обласна молодіжна акція «Ми пам’ятаємо!»

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

Тиждень пам’яті «Не забути нам цю дату, що покінчила з війною»

У травні 2010 року вся Україна вшановує пам'ять учасників подій 65-літньої давності – святої Перемоги над фашистською навалою. На відстані років велич подвигу є більш вагомою. На прикладах сміливості і героїзму, самовідданості і мужності виховувалось не одне покоління. І в цьому завжди неабияку роль відігравали бібліотечні заклади. Завдяки інформаційному, інтелектуальному, творчому потенціалу бібліотеки Доманівської ЦБС щорічно проводять заходи, що впливають на патріотичний світогляд громадян країни. У 2010 році проведено заходи, присвячені величній даті Перемоги. Їх мета – розповсюдження та популяризація всебічної інформації про самовідданий подвиг, героїзм і доблесть людей, проявлений в боях за визволення рідної землі від фашистських загарбників.

Так, в березні, до дня визволення Миколаївщини та Доманівського району від німецько-фашистських загарбників в центральній районній бібліотеці проведено годину пам’яті «Пам’ятаймо! Вони захищали наш край», підготовлено та оформлено панораму героїчної слави «Вклонімося, люди, Солдату!», цикл тематичних переглядів «Пам’ять, обпалена війною».

З 3 по 8 травня в ЦБ проходив Тиждень пам’яті «Не забути нам цю дату, що покінчила з війною». Були підготовлені: огляд літератури «Шляхами подвигу і слави», меморіальна стрічка «Згадаймо їх поіменно…» (Герої Великої вітчизняної.війни), презентація «Пам`ять про героїв – невмируща». Випущено інформаційні буклети «Перемога. Ветерани. Пам'ять», «Герої–визволителі України», «Монумент Батьківщина-мати», «Письменники – учасники Великої Вітчизняної Війни», «Легенда авіації — Іван Кожедуб», «Орден «Перемога» та інші, а також вітальні листівки «Вітаємо ветеранів з 65 весною Перемоги».

6 травня в ЦБ проведено святковий вогник Перемоги «65 весна Перемоги», на який були запрошені 8 ветеранів-учасників бойових дій, для них звучали щирі слова подяки, вірші, пісні, вручено вітальні листівки.

З нагоди 65-ї річниці Дня Перемоги у бібліотеках Доманівської ЦБС проведено години пам’яті та шани: «Дякуємо Вам, солдати Перемоги» в Маринівській та Богданівській №2; «І пам’ять згадкою торкає» в З.Ярській та, Володимирівській; «До святої могили ходять, як і досі ходили» в Жовтневій; «Пам'ять тих, хто не прийшов з війни» в Сухій Балці; «Пам'ять жива» в Мар’ївській, «Уклонімось низенько до землі тим, хто в серці вічно буде жити» в Козубівській. Також у сільських філіях проведено: патріотичний урок «Вшануємо їхні імена» (Кузнецівська), зустріч з ветеранами війни «Дякуємо вам, солдати перемоги»     (Фрунзенська), літературно-музичну композицію «Ми ці пісні співали на війні» (Богданівська №1), “Низький уклін, вам ветерани” (Олександрівська).

Бібліотеки взяли участь в обласних конкурсах: Маринівська, Богданівська №2 в «Алея героїв», Кузнецвська, Щасливська — «Лист на фронт», «Лист з фронту»; Жовтнева, Н.Олександрівська, Володимирівська, Щасливська – в конкурсі плакатів та листівок.

З ініціативи Доманівської райдержадміністрації, районної та селищної ради, відділу культури та туризму на районному рівні у квітні-травні пройшов Фестиваль-конкурс патріотичної пісні «Ми піснею, що лине, подвиг прославляємо». 8 травня була організована свічкова хода, 9 травня – урочистий мітинг в центрі селища біля Стели загиблим визволителям.

А.І. Друзь, директор Доманівської ЦБС
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.