Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Кузьмінська В. В. О, Франція! О, Париж! (Кривоозерська ЦРБ): культурно-освітня програма “Європейська світлиця”

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

21 жовтня 2010 року в Кривоозерській центральній районній бібліотеці у рамках культурно-освітньої програми “Європейська світлиця” відбувся другий Сезон Франції — країни, однієї із засновниць Європейського Союзу.

Віртуальна експрес-подорож «Франція: історична спадщина і сучасність» була насичена цікавою інформацією. Учні групи № 25 Кривоозерського професійно-аграрного ліцею разом з майстрами Олійник В.Л. та Рибкою Т.О. дізналися про історію, культуру, релігії та туристичні маршрути цієї країни, кулінарні уподобання французів, а також побували на модній тусовці «Коко Шанель: великий стиль і мода».

Подорож Францією розпочалася під чарівну пісню Sous Le Ciel de Paris у виконанні французького співака Yves Montand. А маршрут розпочався з острова Сіте, де подорожуючі мали змогу ознайомитися з історико-архітектурними пам’ятниками Франції: це ажурна каплиця Сент Шапель, замок Консьержері і знаменитий Собор Паризької Богоматері. Далі — галереї Лувру, палаци Парижу, улюблене місце художників Монмартр, де жили і творили Ренуар, Дега, Утрілло. Не залишили без уваги й символ Франції – Ейфелеву вежу.

На книжковій виставці «Франція – країна романтиків» бібліотекарі представили твори письменників, для яких Франція була батьківщиною – Олександра Дюма (батька), Оноре де Бальзака, Моріса Дрюона, Шарля Бодлера, Жуля Верна, Віктора Гюго, Жана Батіста Мольєра.

Столиця Франції Париж по праву вважається одним із законодавців світової моди. Вся його історія неначе говорить про це. Саме у Парижі з’явилися нові стилі в мистецтві, нові напрями в музиці. А скільки знаменитих імен він дав світовій історії моди! Це відомі дизайнери Крістіан Лакруа, Ів Сен Лоран, і, звичайно, Коко Щанель — засновниця найвідомішого і шикарного Будинку моди. Саме Коко багато десятиліть тому заклала традицію беззмінної елегантності, яка не піддається впливу часу. Учні ліцею дізналися про нелегкий життєвий щлях дизайнерки, познайомилися з творчими доробками у стилі Шанель, які звільнили жінок від задушливих корсетів, довгих пишних спідниць; переглянули відео «Справжня жінка Коко».

Ось декілька висловів великої Коко, які варто знати і сучасній дівчині.

“Я люблю, когда мода выходит на улицу, но не допускаю, чтобы она приходила оттуда.

Мода проходит, стиль остается.

Остерегайтесь оригинальности; в женской моде оригинальность может привести к маскараду.

Если вас поразила красотой какая-нибудь женщина, но вы не можете вспомнить, во что она была одета, – значит, она была одета идеально”.

Подорожуємо Європою разом! Культурно-освітня програма “Європейська світлиця” триває.

Валентина Кузьмінська, методист Кривоозерської ЦРБ
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.