Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Олімпійський урок у Школі соціальної реабілітації

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

9 квітня в Школі соціальної реабілітації проведено Олімпійський урок “Крок за кроком до перемоги”. Це черговий виїзд культурно-бібліотечної бригади до Школи в рамках проекту “Кульбаба і К”.

У дворі школи зібралися 65 хлопців — учнів школи. На урочистій церемонії відкриття олімпійського уроку були присутні голова Миколаївської обласної федерації легкої атлетики Інга Бабакова, голова Миколаївського обласного благодійного фонду “Індиго” Ольга Криницька, співробітник обласної бібліотеки для юнацтва Зоя Анайко.

Основна мета олімпійського уроку — виховання учнів на гуманістичних цінностях олімпійського руху як провідника миру, духовності і єдності; формування в них навичок та культури здорового способу життя; залучення їх до активних занять фізичною культурою і спортом.

Зоя Павлівна і Ольга Олександрівна розповіли історію Олімпійських ігор,  ознайомили з олімпійською символікою: олімпійські кільця відповідних кольорів, що символізують континент і єдність народів всіх континентів землі (Європа — синій колір, Африка — чорний, Америка — червоний, Азія — жовтий, Австралія — зелений), та переплітаються зліва направо. Нагадали олімпійське гасло: „Швидше! Вище! Сильніше!”. До речі, у 2010 році прийнято рішення відмінити всесвітню естафету олімпійського вогню: відтепер вона проходитимете на території тільки тієї країни, що приймає Олімпіаду.

 До організації і проведення Олімпійського уроку було запрошено відому спортсменку не тільки нашого регіону, а й України Інгу Бабакову — Заслуженого майстера спорту в стрибках у висоту, багаторазового призера Чемпіонатів світу. За підсумками  міжнародних стартів 1995 року признана кращою в світі в стрибках в висоту. Завоювала бронзову медаль на Олімпіаді в Атланті (1996). Удостоєна звання «Городянин року» (1996, 1999) в номінації «Фізкультура та спорт». В 2001р. удостоєна звання «Людина року». Лауреат Всеукраїнської програми “Лідери регіонів”, 2002 р.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Інга Альвідасівна розповіла про свій особистий спортивний шлях, звернулася з промовою до учнів школи як до майбутніх солдатів, які мають бути фізично загартованими, і провела практичні заняття: ігри, конкурси, естафету. Дві команди по 10 хлопців в кожній завзято змагалися за перемогу, а їх друзі не менш завзято вболівали і підтримували скандуваннями. Після підведення суддями підсумків 9 змагань капітани команд отримали медалі за 1 і 2 місце відповідно до результатів. І яке ж свято, навіть спортивне, без цукерок?..

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.